Ondanks het uitstel van de nieuwe omgevingswet, gaan de voorbereidingen om de koppeling tussen het DSO en Mozard te kunnen realiseren onverminderd hard door. Bij verschillende Mozard VTH-klanten zijn de voorbereidingen in volle gang!

Bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bevindt het koppelingstraject zich op dit moment in de beginfase. Dit geldt voor zowel DSO-STAM koppeling als de koppeling met de DSO-samenwerkingsfunctionaliteit. Beide koppelingen worden gerealiseerd met onze eigen Mozard broker. Er wordt op dit moment op functioneel gebied onderzoek gedaan naar de beste opties.

De DSO-STAM koppeling is bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, de grootste omgevingsdienst van Nederland, naar tevredenheid geïmplementeerd en bovendien ook technisch geaccepteerd. Middels een combinatie van de DSO-STAM koppeling en onze eigen Mozard broker kunnen de binnengekomen aanvragen, binnen enkele seconden, worden ontvangen in de Mozard VTH-Suite en direct in behandeling worden genomen. De komende weken zal de implementatie van de DSO-samenwerkingsfunctionaliteit centraal staan. Ook hiervoor zal onze eigen Mozard broker worden ingezet.